Choco
Choco

Vegan Chocoladetaart

28 september 2022|Eiwitrijke snacks

Deze heerlijke vegan chocoladetaart is de perfecte traktatie voor chocoladeliefhebbers. Hij is rijk, smeuïg en vol van smaak, en je kunt er zelfs een extra gezonde draai aan geven door optioneel een schepje Orangefit Protein toe te voegen voor wat extra plantaardige eiwitten. Laat ons je meenemen door dit geweldige recept dat volledig vegan en 100% plantaardig is.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 1 1/2 kopjes bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1/3 kopje cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 kopje plantaardige melk (bijv. amandel-, soja- of haver-melk)
  • 1/2 kopje plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel vanille-extract

Optioneel voor Orangefit Protein-toevoeging:

  • 1 schepje Orangefit Vegan Protein

Voor de glazuur:

  • 1/2 kopje cacao nibs
  • 1/4 kopje plantaardige boter
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175°C en vet een ronde taartvorm van 20 cm in of bekleed deze met bakpapier.

  2. In een grote kom, zeef de bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder, baksoda en zout. Meng goed.

  3. Voeg de plantaardige melk, plantaardige olie, appelazijn en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Roer goed tot alles goed gemengd is. Als je ervoor kiest om Orangefit Protein toe te voegen, meng dit dan nu ook door het beslag.

  4. Giet het beslag in de voorbereide taartvorm en bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.

  5. Laat de taart afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal hem dan uit de vorm en laat hem volledig afkoelen op een rek.

  6. Voor het glazuur, smelt de cacao nibs, plantaardige boter en ahornsiroop samen in een pan op laag vuur, of in de magnetron, tot een glad mengsel.

  7. Giet het glazuur over de afgekoelde taart en verspreid het gelijkmatig.

  8. Laat het glazuur stollen en opstijven voordat je de taart serveert.

Voedingswaarden (per portie, gebaseerd op 12 porties)

  • Energie - Kcal: 290
  • Vetten: 14g
  • Koolhydraten: 40g
  • Vezels: 2g
  • Eiwitten (zonder eiwitpoeder): 2g
  • Eiwitten (met eiwitpoeder): 22g
  • Suikers: 24g