Video & Interview

Roué Verveer (50)is fitter dan ooit

4 augustus 2023|Orangefit, On The Spot

Roué (50) was al jaren Orangefit klant voordat hij ambassadeur werd. Hij behoort tot de eredivisie van het Nederlandse cabaret, toert door het land, reist over de wereld én presenteert een tv-programma. Dat vergt een fit lichaam en een heldere geest: daar moest tot voor kort aan gewerkt worden. “Zoals ik me nu voel wil ik altijd door het leven gaan.” Dit is zijn On The Spot verhaal.

Ouder worden

“Er zijn dingen die je niet onder controle hebt als je ouder wordt: je zicht wordt minder, je moet een leesbril. Een pijntje hier en een pijntje daar. Daar kom je niet onderuit.

Op mijn leeftijd is fit zijn heel simpel: ik moet in één keer uit mijn bed kunnen stappen in plaats van in twee keer. Mensen die niet fit zijn zitten heel lang op het randje van hun bed, en dan moeten ze alles bij elkaar rapen om op te staan. Fit zijn in de basis is: kunnen traplopen, reizen of hardlopen. Als ik mezelf vergelijk met iemand van mijn leeftijd die minder gezond leeft, kom ik er beter uit.” 

Leesbril

“Ik had op een gegeven moment een leesbril nodig. ‘Kom maar op, zei ik’. Toen mijn haar begon uit te vallen heb ik direct m’n hoofd kaalgeschoren. Vanaf dat moment was ik gewoon Roué met een leesbril en kaal hoofd. Prima. Ouder worden leren accepteren geeft rust en ruimte om te werken aan de dingen waar je wel mee kan dealen: fit blijven, positief denken, anders gaan eten en bewegen. Ondanks dat je ouder wordt, kan je nog steeds je levensstijl en gezondheid verbeteren.”

Fysiek aanwezig

“Vroeger at ik alsof m’n leven er vanaf hing en hield ik totaal geen rekening met voeding. Ik at bijna altijd shoarma na mijn shows. Ik trainde zo’n 2 à 3 keer per week, maar niet heel serieus: ik was vooral fysiek aanwezig. Door mijn slechte voedingspatroon merkte ik nauwelijks resultaat van het sporten.”

Buikje

“De meeste mannen krijgen als ze ouder worden een buikje. Toen ik mid-veertig was, begon ik om me heen te kijken. Mijn vrienden leken er geen moeite mee te hebben. In Suriname grapten mannen erover: “ah joh, dat hoort. Lekker laten hangen’, zeiden ze dan.”

“Ik had besloten dat ik niet op die manier ouder wilde worden. Op m'n 46e verjaardag wilde ik fitter zijn dan ooit."

"Ik heb 4 maanden ervoor met mijn personal trainers een plan gemaakt, en me eraan gehouden. We hebben een vast, gezond eetpatroon gecreëerd. Ik heb mijn leven echt omgegooid en op mijn verjaardag was ik nog fitter dan toen ik 18 was.”

Toen vs. Nu

“De meeste mannen krijgen als ze ouder worden een buikje. Toen ik mid-veertig was, begon ik om me heen te kijken. Mijn vrienden leken er geen moeite mee te hebben. In Suriname grapten mannen erover: “ah joh, dat hoort. Lekker laten hangen’, zeiden ze dan.”

Fit met Orangefit

“Om me fit te voelen heb ik regelmaat, discipline, begeleiding, beweging en goede voeding nodig. Ter ondersteuning daarvan gebruik ik Orangefit supplementen. Ze doen wat ze moeten doen en ze geven me een goed gevoel. Ik begin de dag met vitamine B, vitamine D, en magnesium. Na het trainen neem ik proteïne. Gedurende de dag drink ik jullie proteïne-frisdrank, hoe heet ‘ie ook alweer? Ik heb veel hydratatie nodig en water vind ik saai.”

Voor altijd 46

“Ik ben nu 50. Voel ik me 50? Ik heb geen idee, want ik voel me nog hetzelfde als toen ik 46 was. Soms vergeet ik ook hoe fit ik ben. Pas als ik leeftijdsgenoten hoor klagen over pijntjes besef ik: ik voel me constant energiek en ik ben sterk. Zoals ik me nu voel wil ik altijd door het leven gaan.”