Video & Interview

Priscilla verruildehongerdiëten voor zelfliefde

18 augustus 2023|Orangefit, On The Spot

Priscilla (37) verloor zichzelf in de zorg voor haar kinderen, en kwam meer aan dan ze wilde. Ze verruilde hongerdiëten en sapkuren voor zelfliefde en ging van L naar XS. Ook vond ze zichzelf weer terug. “Goed voor mezelf zorgen en lief zijn voor mezelf is nu mijn lifestyle geworden.” Dit is haar On The Spot verhaal.

Bakken

“Ik kreeg 9 jaar geleden een tweeling en 3,5 jaar later nog een derde kindje. Tijdens de eerste zwangerschap kwam ik 35 kilo aan. Ik zei tegen mezelf: dit mag er niet aan blijven zitten. Ik zat helemaal in de gezonde voeding; ik bakte en kookte alles zelf. Het moest allemaal suikervrij en onbewerkt zijn. Ik legde mezelf heel veel op. Binnen 4 maanden was ik 45 kilo lichter en superslank.” 

Reflux

“En toen werd mijn jongste kind geboren. Hij bleek verborgen reflux en voedselallergieën te hebben. Daar zat ik dan, met een zieke baby en een tweeling van nog maar 3,5. Ik stond er vaak alleen voor. Dan heb je geen tijd om lang in de keuken te staan. Ik was blij als ik überhaupt aan slapen toe kwam.” 

Zwangerschapsbroek

Na de laatste zwangerschap was ik 31 kilo zwaarder. Ik ben toen van maat S naar L gegaan. Een half jaar na de bevalling liep ik nog steeds in zwangerschapskleding: ik ben nogal koppig en ik wilde geen nieuwe kleren kopen tot ik weer in m’n oude maat paste.”

Spiegel

“Als ik in de spiegel keek, voelde ik me zó ongelukkig. Iemand kan heel mooi zijn in een grotere maat. Ik voelde me alleen niet gelukkig daarin, want het was niet míjn maat. En al die maanden slaaptekort en een zieke baby hielpen natuurlijk ook niet. Echt, ik kende mezelf niet meer.” 

Ge-influenced

“Ik was boos op mezelf en probeerde af te vallen, maar ik was mezelf aan het uithongeren. Op een gegeven moment ben ik begonnen aan een sapkuur, die ik bij veel influencers voorbij zag komen. Dat heb ik geweten: op dag 2 viel ik bijna flauw. Ik kreeg natuurlijk niks binnen; geen koolhydraten, geen eiwitten, geen vetten. Ik miste alle belangrijke bouwstoffen. Ik dacht: ‘Waar ben ik mee bezig?”

“Ik ben toen gestopt met hongerdiëten en gaan googelen naar verantwoorde manieren van afvallen.

"Toen ik Orangefit ontdekte wist ik: Dit is wél gezond. Dit is wat mijn lichaam nodig heeft. Ik nam ‘s ochtends en ‘s middags een shake, tussendoor fruit en rauwkost en ‘s avonds een gezonde maaltijd. En af en toe ook gewoon dat stukje chocolade. Ik had een goede balans gevonden en een voedingsstijl die makkelijk vol te houden was.”

Voeding vs vulling

“Je lichaam straalt uit wat je erin stopt. Het moet voeding zijn, geen vulling. Het gekke is dat je het afvallen niet volhoudt op het moment dat je van jezelf niets mag. Dan leg je jezelf enorm veel druk op. Als je daar mild in bent, lukt het vaak wel. Ik heb mijn doelen bereikt met gezonde voeding.”     

Weegschaal

“Ik sta niet meer elke dag op de weegschaal; ik kan mijn lichaam vertrouwen dat mijn gewicht ongeveer stabiel blijft. Een hele lange tijd was dat niet het geval: ik kon het mezelf kwalijk nemen als ik een kilo aankwam. Zonde, want misschien kwam het wel door de hormonen. Als je dan eenmaal blijvend en verantwoord afvalt, en weer in je eigen maat past, dan doet dat zoveel meer met je dan alleen gewichtsverlies.”

Zelfliefde

“Zo’n proces leert je van jezelf te houden, en dat geef je dan weer door. Het voelt gewoon heel goed, om te weten dat je gezond bezig bent en toch niet dat stukje chocolade of dat wijntje af hoeft te slaan. En als je tevreden bent over jezelf, dan straal je dat ook uit, krijg je complimenten en zo kom je in een opwaartse spiraal.”

Zorgen

“Ik kon heel goed voor anderen zorgen, maar niet zo goed voor mezelf. Vroeger at ik niks in de ochtend. Een koffie achterover gooien en gaan, dat werk. Nu heb ik geen haast meer. Als de kids beneden komen staan hun broodtrommeltjes al klaar. We ontbijten samen; zij havermoutpap en ik m’n shake.”

Ik heb geleerd voor mezelf te zorgen. Goed voor mezelf zorgen en lief zijn voor mezelf is nu mijn lifestyle geworden. Ik voel me nu zoveel krachtiger: ik voel me weer mezelf.”